İki karton arasına alçı yerleştirilmiş olarak piyasaya sürülen, iç cephe kaplama malzemesine alçıpan denilmektedir. Özel boyutlarda ve de belirli normlarda bulunan düzgün yüzeye sahip plakalara verilen addır alçıpan. Kullanıldığı bölge genel olarak, inşaatın son evrelerinde olan evlerin iç cephe duvarlarıdır. İç cephe duvarları zeminden tavana kadar kaplanmaktadır ve yalıtım gibi birçok avantaj sağlamaktadır. Uygun maliyeti ile alçıpan kendi içinde de birçok çeşide sahiptir. Alçıpan profil çeşitleri, kullanıldığı alana ve kullanılan modele göre isimlendirilmektedir. Alçıpan profil çeşitleri, sağladığı her bir avantaj ile hem zamandan hem de maliyetten tasarruflar sağlamaktadır. Suya dayanıklı, ısıya dayanıklı, hafif alçıpan gibi çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca istenilen boyutlarda üretilerek kullanışlı bir iç kaplama malzemesidir.
Sağladığı birçok avantaj ve sahip olduğu birçok özellik ile inşaat sektörünün vazgeçilmezi haline gelmiş olan alçıpan ve alçıpan profil çeşitleri, kullanıldığı alana en uygun fiyatlarda avantajlar sağlamaktadır. Alçıpan profil çeşitleri, sahip oldukları pH değeri ile bakteri üretimini engeller, kokuşma olmaz. Yangına dayanıklılığı üzerine deneyler yapılmış ve yangına yarım saat civarlarına kadar dayandığı gözlemlenmiştir. Yangına karşı konuma amacıyla evler alçıpan ile kaplanabilir. Ayrıca alçıpan depreme dayanıklı bir maddedir; dayanıklılığı sağlayan da alçıpan çeşitleri içeriğindeki esnekliktir. Esnek olduğu kadar da hafif olan alçıpan çeşitleri, binalara ağırlık yapmaz. Yani hem depreme hem de yangına dayanıklılık olarak bakıldığında, alçıpan çeşitleri tam da biçilmiş kaftan.
Alçıpan çeşitleri içerisinde su damlacıkları bulunmaktadır ve bu zerrelerle ortamın nem seviyesini dengede tutmaktadır. İzolasyon amaçlı tercih edilen alçıpan profil çeşitleri hem ısıya hem de sese karşı yalıtım görevi görür ve diğer malzemelere oranla daha uygun fiyata yalıtım kaplama yapılmış olur. İnce bir yapıdadır ve iç cepheden yapılan kaplama ile alanlarınızda küçülme meydana gelmez. Kolaylıkla montaj ve de montaj işlemleri uygulanabilmektedir. Modern yapıya birçok yönden uygundur ve modern binalarda mutlaka kullanılan bir iç cephe kaplama malzemesi haline gelmiştir. Bu kadar fazla avantaj sağlayan alçıpan ve alçıpan profil çeşitleri, kullanılacak olan alana uygun ölçülerde üretilebilmekte ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
Alçıpan profil çeşitleri, kullanıldığı alanlara uygun boyutlarda üretilebilmektedir ve sipariş üzerine üretimleri sağlanmaktadır. Kalınlık olarak yine istenilen duvara göre değişiklik gösterecektir fakat ortalama olarak 6 mm ile 18 mm arasında üretimler yapılmaktadır. Genişlik boyutları yine isteğe göre değişmesi yanı sıra ortalama olarak 120 cm ile 125 cm arasında üretilmektedir. Alçıpan profil çeşitleri kenar şekilleri olarak da kullanılacak olan alana göre değişiklik göstermektedir. Küt, pahlı ya da yarım yuvarlak şekillerinde üretimleri sağlanarak montaj konusunda da kolaylık sağlamaktadır. Bütün ölçülere ve tercih edilecek olan suya dayanıklı, ısıya dayanıklı veya hem ısıya hem de suya dayanıklı olarak bulunan çeşitlere göre fiyatlar değişmektedir. Seçilecek olan alçıpan profil çeşitleri asma tavan ya da bölme duvar kullanımına göre profillere ayrılmaktadır.
Tavan C Profili
Tavan U Profili
Duvar C 50 Profili
Duvar C 75 Profili
Duvar C 100 Profili
Duvar U 50 Profili
Duvar U 75 Profili
Duvar U 100 Profili
Tavan C Alçıpan Profil
Alçıpan Z Profilleri
Alçıpan Profil Fiyatları
Alçıpan Profil Çeşitleri
Copyright © 2013 HC Yassı Metal